20180308_Studio_McW_60_MasbroRoad_W14_©Ståle_Eriksen_10.jpg

The flat is suited within a conservation area in a dense urban context. Large, simple openings, that responded to the Victorian proportions in a modern way, were carefully integrated into the existing rear extension, framing views to the small garden beyond.

 
 
 

Due to a tight budget, it was important that the material choices weren’t extravagant. The small space meant it was important the palette chosen, was also pared-back and simple to avoid the interiors feeling too fussy. Dark metal was selected for doors, windows and ironmongery, copper for details and accents and birch-plywood for the main joinery. 

 
20180308_Studio_McW_60_MasbroRoad_W14_©Ståle_Eriksen_01.jpg
 
Kitchen Collage.png

The client favoured an open-plan living and kitchen space to entertain guests and it had to be bright whilst maintaining a sense of privacy. We also designed a bespoke coffee table for the rear living room as part of their service, to tie in with the material palette for the rest of the project.

 
 
 
Screen Shot 2018-08-02 at 23.04.47.png

masbro road

Completed